March 1, 2012

FXI her türlü ekrana bağlanabilen “computing” tanıtıyor





FXI her türlü ekrana bağlanabilen  “computing”  tanıtıyor

USB eş adaptörü, Ekranların Cloud ve Mobil İçeriğe Erişmesini Sağlıyor

New York, NY ve Trondheim, Norveç - Kasım 17, 2011 - Trondheim - Norveç'te bulunan bir donanım ve yazılım start-up şirketi (kendi ve/veya siparişçilerinin bütçesi ile Ar-Ge yapan şirket) FXI Technologies, dünyada bir ilk olan, her türlü ekrana bağlanabilen bir “computing USB” (hesaplama yapan USB) cihazını bugün tanıttı. Kod  adı "Pamuk / Keten Helva" olan bu şirin küçük cihaz, her türlü “display”, the Cloud ve her türlü giriş aygıtı arasında bir teknoloji köprüsü olarak hizmet veriyor. 

Cotton Candy için vizyon kullanıcılara,hiç bir ekranda değişmeyen  deneyimlemeyi (her türlü ekranda aynı tarzda kişisel kullanma  tecrübesini yaşatmayı) sağlarken, kendi favori işletim sistemleri üzerinden bütün kişisel Cloud hizmetlerine ve eklentilerine de tek ve güvenli bir giriş  noktası sağlamaktır. Bu cihaz, hem akıllı telefonlarla, tabletlerle, notebook PC'lerle ve Mac'lerle bağlantı hizmeti verecek, hem de mevcut gösterimlere, TV'lere, set üstü kutulara ve oyun konsollarına akıllı yetenekler getirecektir.  

"Bugünün cihazının işlevselliği çoğu zaman üzerini kapladığı ekranın ebadı ile sınırlıdır" diyen FXI Technologies'in kurucusu CEO'su Borgar Ljosland, “ekranı ortadan kaldırarak ve bir PC’nin ve WEB’in gücünü herhangi bir ekrana vererek biz, bir şeyleri baş aşağı ettik” diyerek devam etti.